Családsegítő Szolgálat

 Magunkról | Ebben segítünk... | Klubfoglalkozások | Elérhetőség

Információnyújtás: A szolgáltatás célja, hogy a kerületben élő lakosoknak a szociális biztonság megteremtéséhez kapcsolódó ellátásokról és szolgáltatásokról, azok hozzáféréséről és igénybevételéről naprakész információt nyújtsunk.
Jogi tanácsadás: A szolgáltatás tanácsadás jellegű, segíti klienseinket abban, hogy eligazodjanak problémáik esetleges jogi vonatkozásait illetően, ill. támogatja őket a jogi teendők meghatározásában. Családjogi problémák, válóperek, gyermekelhelyezés, tartásdíj kérdésében, ingatlanjogi-, öröklési-, gyámhivatali ügyekben nyújt segítséget.
Pszichológiai tanácsadás: Életvezetési tanácsadás, munkahelyi konfliktusok, önértékelési zavarok kezelése, veszteségélmények feldolgozása (gyász, betegség, válás), stressztűrő képesség növelése. Önismeret: szeretné jobban megismerni önmagát, keresi a fejlődés lehetőségeit.
Mentálhigiénés tanácsadás: A mentálhigiéné az egyén, a közösség lelki egészségének megőrzését, erősítését szolgálja. Segít a lelki krízisállapot megelőzésében, a lelki egyensúly elérésében, fennmaradásában. Segítséget nyújt a konfliktusok kezelésében, az önkifejezésben, és irányt mutat életvezetési nehézségek esetén.
Adósságkezelési tanácsadás (önkormányzati adósságkezelés, Hálózat Alapítvány hátralékkiegyenlítő támogatás): Az adósságkezelés célja, hogy a kerület közüzemi adósságokat felhalmozott lakosait segítse díjhátralékuk csökkentésben és lehetőség szerint azok megszüntetésében.Adósságnak minősül:
- a lakhatási költségek körébe tartozó közüzemi díjtartozás (vezetékes gáz-, áram-távhőszolgáltatási, víz- és csatornahálózati, valamint szemétszállítási díjtartozás)
- a lakbér, társasházi lakások esetén fizetendő közösköltség-hátralék
XXII. ker. Önkormányzat honlapjaXXII.kerületi Önkormányzat
JogvédőkJogvédők
Nemzeti Erőforrás MinisztériumNemzeti Erőforrás Minisztérium
Gyerekszegénység elleni programGyerekszegénység elleni program
magyarország.humagyarorszag.hu
erzsébet programerzsébet program
Copyright © Gyermekjóléti Központ 2010.