Családsegítő Szolgálat

 Magunkról | Ebben segítünk... | Klubfoglalkozások | Elérhetőség

Álláskereső klub
Ügyfeleinknek a munkavilágába való visszailleszkedésük elősegítésére, önismereti, önsegítő csoport foglakozásokat tartunk. (kérdőív álláskeresőknek). Segítséget nyújtunk konkrét munkalehetőségek felkutatásában, a sikeresebb munkaerő-piaci fellépés lehetőségeink kidolgozásában, önéletrajz írásában, űrlapok, jelentkezési ívek kitöltésében, fénymásolásban, telefon lebonyolításában, a tapasztalatok kiértékelésében. Az álláskereső klubon való részvételhez a családgondozóval történt előzetes egyeztetés szükséges.
Számítógépes alapismeretek tanfolyam
XXII. kerületi ügyfeleinknek tartunk kiscsoportos, alapvető számítástechnikai ismereteket és internethasználatot oktató tanfolyamot. A képzésen résztvevő elsajátíthatja a Windows operációs rendszer kezelését, a mindennapos felhasználói szinthez szükséges legfontosabb szolgáltatások használatát és az internetkezelést. Cél: olyan gyakorlati ismeretek átadása, ami az önálló álláskereséshez nyújt segítséget. Részvételhez a családgondozóval történt előzetes egyeztetés szükséges.
Háztartási klub
Rendszeresen szervezünk háztartási klubot (elsősorban adósságkezelésben részesülő ügyfeleink részére), ahol célul tűztük ki a lakossági prevenciót, tájékoztatást, érdekérvényesítő képesség és tudatos fogyasztás elsajátítását, valamint a háztartásgazdálkodási ismeretek bővítését A klubfoglalkozásokon köteletlen módon tudunk a legfontosabb pénzügyi kérdésekről beszélni, aminek segítségével a családok végiggondolhatják pénzügyi helyzetünket, megtalálhatják és megoszthatják egymással azokat a lehetőségeket, amivel biztosabbá tehetik háztartásuk gazdálkodását.
XXII. ker. Önkormányzat honlapjaXXII.kerületi Önkormányzat
JogvédőkJogvédők
Nemzeti Erőforrás MinisztériumNemzeti Erőforrás Minisztérium
Gyerekszegénység elleni programGyerekszegénység elleni program
magyarország.humagyarorszag.hu
erzsébet programerzsébet program
Copyright © Gyermekjóléti Központ 2010.